RED BULL klar for bilmarkedet

Innkjøpspris 50 millioner

Red Bull med store nyheter. Energidrikkprodusenten har nå nemlig planer om å bygge en Adrian Newey-pennet hyperbil, kalt RB17. Bilen får en svimlende prislapp og skal være tilgjengelig fra 2025

Publisert Sist oppdatert

Fakta om AutoPosten.no

Autoposten er bilbransjens nye bilblad. Her kan du lese om bil, verksted, deler, dekk og felg, forhanldere og bransjen generellt.

Fact: Click to add text

Bil med mye energi. Ja, det skal være sikkert og visst. Red Bull Advanced Technologies er ingeniørsiden av Red Bull Racing Group, som nå kunngjør detaljer om et nytt hyperbilprosjekt som skal utformes, og skal utvikles og produseres fra deres campus i Milton Keynes.

Og doningen skal hete RB17

Bilen vil bli kalt RB17. Adrian Newey, Red Bulls tekniske sjef, er mesterhjernen bak den nye hyperbilen, som vil bli produsert i et opplag av 50 to-setere som er planlagt når produksjonen kommer i gang i 2025.

RB17 vil bli laget av karbonkompositt , svært avansert aerodynamikk, og vil bruke en V8 hybridmotor med over 1100 hestekrefter.

Selskapet inviterer nå potensielle kjøpere, men de som er ivrige etter å få tak i en RB17 vil trenge dype lommer. Bilens priser starter på 50 millioner kroner, før gjeldende lokale skatter tikker inn.

Imidlertid tar Red Bull en hermegås etter andre hyperbilprodusenter, da kjøpesummen kjøper fabrikkstøtte til bilen. Eiere vil ha en tilknytning til Red Bull Racing-teamet, som har tilgang til simulatorer, utvikling av kjøretøyprogram, samt opplæring på banen og unike opplevelser. Service- og vedlikeholdsstøtte skreddersydd for hver enkelt bil og eier vil også bli gitt.

Snart klar for privatmarkedet: Du må bla opp minst 50 milloner for Christan Horner og Red Bulls nye bil.

Viktig milepæl

-RB17 markerer en viktig milepæl i utviklingen av Red Bull Advanced Technologies, som nå er fullt i gang med å planlegge å lage og produsere en serieproduksjonsbil på vår Red Bull Technology Campus», sier Red Bull Racing og Red Bull Advanced Technologies CEO Christian Horner. Gjengitt av Formel 1 Planet.

-Videre vil dette også bety at med RB17 betyr det for første gang at en bil iført Red Bull-merket blir tilgjengelig for samlere.

- Newey, som også ledet utviklingen av Aston Martins Valkyrie gjennom den britiske bilprodusenten og Red Bull Advanced Technologies, sier at RB17 er så nær en F1-type roadcar som mulig. -RB17 representerer alt vi vet om å lage mesterskapsvinnende Formel 1-biler i en pakke som leverer ekstreme ytelsesnivåer i en toseters banebil», sier han.

-Drevet av vår lidenskap for ytelse på alle nivåer, skyver RB17 design og tekniske grenser langt utover det som tidligere har vært tilgjengelig for entusiaster og samlere. Utviklingen og produksjonen av RB17 vil se Red Bull skape 100 nye stillinger på deres teknologi campus i Milton Keynes, i det som er en ytterligere utvidelse av Red Bull Racing.

- Bortsett fra racerteamet, er Red Bull Powertrains en ingeniørarm for å forske på og utvikle Formel 1 hybridmotorteknologier, mens Advanced Technologies-armen, etablert i 2014, jobber med ingeniørarbeid, teknologi, simulering og produksjon for et mangfoldig spekter av bransjer.