Folk sparer ved å la bilen stå

Kutter bilbruken

Høyeste inflasjon på over 40 år gjør at bilister nå i Storbritania kutter i bilreiser som ikke er høyst nødvending. Dermed en nedgang i den totale bilbruken.

Publisert Sist oppdatert

Vurderer du å kutte å kjøre bil når du ikke trenger det? Kan det hende at du også faktisk nå sier at du ikke har råd til å kjøre deg en tur??

Ja, slik kan det nå ha blitt skal vi tro tall fra England. Tall fra Office for National Statistics (ONS) viser at 40 prosent av forbrukerne kutter ned på ikke-essensielle reiser for å redusere utgiftene deres.

Inflasjonen er rekordhøy, og er på det råeste på 40 år med 9,1 prosent og ventes å gå inn ytterligere det doble senere i år.

Seks av ti bruker mindre

Rundt 6o prosent av den voksne befolkninger sier nå at at de bruker mindre på ikke-essensielle varer som følge av økende kostnader. Derav også unødvendig bilkjøring, eller bilkjøring man ikke trenger å ta for å overleve.

Transport har bidratt mer til økt inflasjon for husholdninger med høyere inntekt enn husholdninger med lavere inntekt de siste månedene.

ONS forteller også at de stigende kostnadene for bensin og diesel legger særlig oppadgående press på den årlige vekstraten.

I mai 2022 nådde 12-måneders vekstrater for bensin og diesel 32,8%, den høyeste raten har som har vært siden tallene først ble utarbeidet i januar 1989.