En liten og populær elbil som allerede er på det europeiske markedet.
ORA ELBIL: En liten og populær elbil som allerede er på det europeiske markedet.

Signerte avtale med kinesisk bilprodusent:

Bilia med gigantavtale

Bilia introduserer nå en helt ny elektrisk bil på det norske markedet for den kinesiske giganten Great Wall Motro. Den lille elbilen ORA blir først ut etter inngåelse av gigantavtale for det norske selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Bilia - som er en av de største bilselgerne i Norge - har nettopp signert en avtale med Great Wall Motor, som er en av de største bilpordusentene fra Kina.

Bilia skal samarbeide om å importere elektriske biler til Norge, og det første merket som kommer til å bli lansert i Norge er ORA. Dette er en liten elbil som allerede er på markedet i flere andre europeiske land, og de har store planer om å lansere flere modeller av denne bilen i Norge i årene som kommer.

Frode Hebnes i Bilia sier han er både ydmyk og stol over å ha landet en så viktig avtale.
YDMYK DIREKTØR: Frode Hebnes i Bilia sier han er både ydmyk og stol over å ha landet en så viktig avtale.

- Vi er ydmyke og stolte over å få tillit som importør for Great Wall Motor, sier Frode Hebnes som er administrerende direktør i Bilia Norge AS.

- Dette er for oss en ny rolle som vi både gleder oss til å ta fatt på, og samtidig mener å ha gode forutsetninger for å lykkes med.

- Gjennom lanseringen av ORA får vi et bilmerke som representerer et spennende design og god kvalitet til konkurransedyktige priser. Dette kombinert med et høyt sikkerhetsnivå, og avansert fremtidsrettet teknologi, gjør at vi gleder oss til å presentere ORA for det norske bilpublikum.

- Great Wall Motor har offensive og ekspansive planer for fremtiden, og vi i Bilia ser frem til å bidra til at disse planene realiseres, sier Hebnes.


Great Wall Motor har store ambisjoner om å vokse i Europa, og de har nylig etablert seg i Tyskland med et hovedkontor der. Det kinesiske selskapet har også et samarbeid med BMW der de skal produsere elbiler for MINI-merket. Målet deres er å selge 4 millioner biler i 2025, så de er veldig ambisiøse.

- For Great Wall Motor er dette nok en milepæl på veien mot Europa. Samarbeidet med Bilia Norge setter kursen videre for vår markedsinntreden, og veien til våre kunder i Nord-Europa som venter på bilene våre. Vi ser veldig fram imot å jobbe tett sammen i dette fruktbare partnerskapet, forklarer Great Wall Motors sjef for det europeiske markedet Xiangjun Meng.

GWM ytrer at de ser på det norske markedet som en viktig milepæl å nå.

- ORA sin nordiske og europeiske strategi. ORA er 100 % elektrisk, og et framtidsrettet moderne bilmerke som setter mennesket i sentrum. Sammen med vår partner, Bilia skal vi gi det norske markedet utmerkede produkter med en tydelig miljøprofil. I felleskap streber vi etter å skape en merkevare som har fokus på mennesker og bærekraftige verdier.