Biltyveri.

Biltyveri: Dette er bilen som stjeles mest! 

Er din bil på tyvens ønskeliste? Nå er statistikken over hvilke biler som topper listen over Storbritannias mest stjålne blant biltyvene i 2023 klar!

Publisert Sist oppdatert

En økning i biltyverier

I Storbritannia blir en bil stjålet hvert åttende minutt, ifølge de nyeste tallene fra DVLA. Dette representerer en økning på 5% fra året før, med totalt 64,087 rapporterte tilfeller i 2023. Listen over de mest stjålne bilene inkluderer en blanding av prestisjemodeller og noen av Storbritannias mest solgte biler.

 Topper listen

Ford Fiesta, som har vært Storbritannias mest solgte bil i over et tiår, topper listen over de mest stjålne bilene. Til tross for at produksjonen ble avsluttet i 2023, finnes det omtrent 1,5 millioner eksemplarer på veiene, noe som gjør dem til et populært mål for biltyver. 

Andre biler på topp 10-listen inkluderer Ford Focus, Volkswagen Golf, og Mercedes C-Klasse.

Nedgang i tyverier for noen modeller

Det har vært en nedgang i antall stjålne biler for de fleste modellene på topp 10-listen. 

Land Rover har hatt størst suksess med å redusere antallet stjålne biler, spesielt for modellen Range Rover Sport, hvor tyveriene gikk ned med 29% fra året før..

Elektriske kjøretøy i målsiktet

Tyver retter også oppmerksomheten mot elektriske kjøretøy (EV). Kia Niro var det mest stjålne elektriske kjøretøyet, etterfulgt av Hyundai Ioniq. 

I kontrast er eksotiske og høytytende kjøretøy mindre populære blant tyver, med relativt få stjålne eksemplarer av merker som Ferrari, Porsche, Lamborghini og Tesla.

Biltyv leter etter tyvegods i bilen.
BILTYV: Det finnes mange tiltak man kan gjøre for å forhindre at bilen din blir stjålet.

Hvordan beskytte din bil?

For å beskytte bilen din mot tyveri, anbefales det å bruke enkle sikkerhetstiltak som rattlåser. 

Når du er hjemme, bør du oppbevare nøklene på et sikkert sted, langt fra inngangsdøren, og i en metallboks eller Faraday-lomme hvis bilen har nøkkelfri inngang. 

Det anbefales også å parkere på godt opplyste steder med overvåkningskameraer.

Denne økningen i biltyverier i Storbritannia understreker viktigheten av å være oppmerksom på bilens sikkerhet, uavhengig av merke og modell.