Elbilavgifter. Det fryktes nye avgifter for elbil...

Elbilforeningen advarer: 

- Kan bare glemme målet om 100% elbiler! 

Elbil-avgifter: Mens norske familier allerede strammer beltet, advarer Elbilforeningen om nye, knusende avgifter. Med regjeringens nye forslag kan drømmen om en elbil forvandle seg til et økonomisk mareritt.

Publisert Sist oppdatert

Unni Berge, frontfiguren for Elbilforeningen, fyrer løs mot finansministeren. Hennes klare beskjed: Ikke gjør elbilene enda dyrere! Dette kommer i en tid hvor familier allerede sliter med å bytte ut gammelbilen med en ny, skinnende elbil.

– Økte bompenger, moms og andre avgifter har allerede skrudd prisen opp. Nå risikerer mange å måtte si farvel til elbildrømmen, uttaler en bekymret Berge.

Men hvorfor er dette så alvorlig? Jo, Norge er i ferd med å gjøre historie som verdens første nasjon med kun elbiler i nybilsalget. Vi leder an i den globale elbilrevolusjonen! Men, ny vektavgift, høyere skatt på firmabil og nå nye avgifter kan sende oss baklengs inn i fremtiden.

– Hvis vi får flere avgiftsøkninger, kan vi glemme målet om 100% elbiler innen 2025, advarer Berge.

Så nå venter hele Norge spent på fredag. Vil regjeringen skyve elbilsalget utfor kanten, eller vil de sikre Norges plass som verdens elbil-konge?