VENTER PUBLIKUMSREKORD: Automessen 2022 kan sette rekord både i antall utstillere og besøkende, tror messegeneral Arild Hansen, daglig leder i Autobransjens Leverandørforening. (Foto: ABL).

Forventer rekord på Automessen

Automessen. Det ser ut som at bilbransjen er mer lysten på messe enn noengang. Generalen selv forventer rekordbesøk fra publikum og utstillere.

Publisert

– Automessen 2022 kommer til å vise hele bransjebredden på områder som reparasjoner, lakkering, verkstedutrustning, bilpleiemidler, deler og rekvisita. Det blir mye nytt å se både for personbilmarkedet, varebiler og tunge kjøretøy, sier Arild Hansen, daglig leder i Autobransjens Leverandørforening (ABL).

Messen finner sted i Nova Spektrum, som også er medarrangør sammen med ABL. Startskuddet går onsdag 28. september klokken 10.00, og deretter er det åpent for publikum i fire dager frem til avslutningen lørdag 1. oktober klokken 16.00.

Automessen er en åpen fagmesse, og blant de største i sitt slag i Skandinavia. Den arrangeres hvert tredje år, og årets utgave er nummer 15 i rekken. Sist kom det 12600 besøkende.

– Vi har et realistisk håp om slå den rekorden i høst. Behovet for å møtes og se nyheter er stort, etter mer enn et års utsettelse på grunn av pandemien, sier Arild Hansen.

Bransjefolk og skoleungdom

Hovedtyngden av de besøkende er bransjefolk, men også skoleungdom som velger bilfag eller yrkessjåførfag gjør betydelig utslag i besøksstatistikken.

– Disse elevene kan også få prøve simulatorer som viser hvordan det kjennes å kjøre en lastebil.

Alle fylker er representert blant utstillerne, i tillegg til en rekke firmaer fra andre land. Det er også ventet publikum fra utlandet, særlig fra Danmark og Sverige. Messen tilbyr gratis inngang for alle besøkende.

I tillegg til selve utstillingen byr Automessen på et omfattende program.

– Det blir timesseminarer med bransjeprofiler og anerkjente eksperter de tre første dagene. Det blir også faglige dypdykk i flere temaer, i form av egne konferanser om blant annet fremtidens transportløsninger og tyngre kjøretøy, sier Hansen.

Mange aktivitetstilbud

Besøkende kan også selv ta del i ulike aktiviteter og teste nytt opplæringsverktøy. Blant annet kan man ved hjelp av VR-briller og simulering få erfare hvordan det er å lakkere en bil, og prøve en opplæringsmodell for elbil-teknologi.

Årets utgave av Automessen preges i tillegg sterkt av at bransjen er i gang med det grønne skiftet.

– Dette kommer til syne i ny teknologi for alle typer kjøretøy, og preger strømmen av bilnyheter basert på forskning og utvikling. Og de som er opptatt av hva som er nytt innen elektrifisering av bilparken både på person- og lastebil vil selvsagt også finne mye spennende i år, sier Arild Hansen.

Han oppfordrer alle interesserte til å gå inn på hjemmesiden www.automessen.no for å hente mer informasjon om programmet og utstillerne.