Bilde: Porsche

Kommer til å koste nærmere seks millioner kroner:

Dette er Porsches nye beist!

PORSCHE 911 GT3 R Muskelbil-elskere får nok vann i munnen av dette nye 911-beistet fra Porsche med flat seksylinder motor. Foreløpig kan bilen bare kjøpes i Nord-Amerika.

Publisert Sist oppdatert

Det kriblet i magen hos mange entusiaster og i deres lommebøker da Porsche offisielt avduket sin 2023 911 GT3 R som snart blir å se på GT3-kompatible verdensomspennende motorsportarrangementer som eksempel den nordamerikanske IMSA-serien, FIA WEC World Endurance Championship og 24-timers Le Mans i 2024.

DETTE ER PORSCHE 911 GT3 R 2023

Basert på 992-generasjonsens 911, vil det nye gliser ha en flat-seks motor som er fem prosent større enn den siste modellen. I tillegg vil den ha bedre aerodynamikk og optimalisert kjøretøybalanse.

– Nye 911 GT3 R har store sko å fylle, sier Michael Dreiser, salgsdirektør i Porsche Motorsport, i en pressemelding fra fabrikken.

– Forløperen har vunnet nesten alt som er å vinne i GT3-scenen på fire sesonger siden 2019. Dens fremragende suksesser inkluderer sammenlagtseire på 24-timersløpene i Nürburgring og på Spa-Francorchamps.

Den nye modellen gir deres kunder et prosjekt som har stått overfor en massiv en massiv jobb for Porsche.

Utviklingen av bilen begynte først i 2019, med fokus på å forbedre kjørbarheten, redusere driftskostnadene og øke den generelle ytelsen til de som ville være interessert i å kjøpe bilen.

SE OGSÅ: ENDELIG: PORSCHE ENTRER FORMEL 1-SIRKUSET

Noe av forskjellen er økt motorkapasitet fra 3,997 til 4,194cc, optimalisert dreiemoment og kraftkurver, modifisert fjæring, nye racingbremser , en bakre vinge med svane-hals montering, og en fornyet aluminium-stål kompositt kropp.

Racerbilen er først og fremst designet for å passe føreren med en tilpasset ergonomisk seteposisjon som er flyttet nærmere midten.

2023 Porsche 911 GT3 R er priset til $567,210 USD , eller nærmere seks millioner kroner og er nå i salg nå hos Porsche Motorsport i Nord-Amerika.