FEM AKTØRER: Det som nå er den største forhandlerkjeden spesialiserer seg på Bobil, Campingvogner, utstyr og verksted..

Den nye kjeden Tellus Caravan og Fritid AS

Blir Nordens største på bobil og caravan

I den nyetablerte kjeden Tellus har en rekke forhandlere og investorer slått seg sammen. Det forventes å omsette for 1,5 millarder kroner i doninger for det reiselystne norske folk.

Publisert Sist oppdatert

Den nye kjeden Tellus oppfordrer til å oppdage verden i et stort utvalg av campingvogner, eller bobiler. Det som teller 15 avdelinger har inntil nylig beholdt sine tidligere navn, men samles nå under navnet Tellus og med en spiltter ny nettside med nye og brukte bobiler og campingvogner.

1,6 milliarder kroner

Omsetningen i 2021 var forventet å bli 1,6 millarder kroner. Det som startet som et oppkjøp av 11 forhandlere av investeringselskapet Credo, nærmer seg snart 16 avdelinger. Sistnevnte sitter på 53 prosent av aksjene.

De største eierne i Tellus er i øyeblikket Juro Holding AS og Namsen auto invest AS, som begge eier henholdsvis 28,08 prosent og 27,63 prosent av aksjene. Mohagen invest AS og Wivestad gruppen AS (Autosentrum) er de nest største eierne med henholdsvis 18,45 og 17,03 prosent av aksjene. De siste 8,8 prosent av aksjene eies av Williams holding AS (Perry & Williams). Dette skriver onlinemagasinet bobilverden.no hvor de refererer Proff som kilde.

SE DEN NYE NETTSIDEN TIL TELLUS CARAVAN OG FRITID HER

Namsen Auto AS er den største aktøren i kjeden med omsetning på 600 millioner kroner. Hvor de har avdelinger i Grong, Trondheim og Melhus.

Styreleder Lars Martin Wivestad forteller til bobilverden.no at selskapene nå satser stort på ytterligere vekst.

– Vi har dialog med flere i bransjen og veksten vil komme i form av oppkjøp og nyetableringer, sier Wiestad.

Tellus satser nå på en felles platform og budskap samlet på en splitter ny hjemmeside. Der kan man finne nye og brukte bobiler og campingvogner, samt den nærmeste avdelingen. Det er stor tro på at samlingen av forhandlere under en kjede utelukkende vil komme godt ut med et meget godt tilbud for kundene.

Nylig inngikk den nye kjeden inn i en markedføringsavtale med selskapet Moonlanding AS. Der skal alle markedsføres under samme paraply med nyskapende teknologi innen performance markedsføring og lang erfaring fra produksjon av kvalitetsinnhold.

Tellus vil være største av fire store aktører i Norge. Fra før er Kroken, Ferda og Arve Opsahl blant de største innen samme markedet.S