NTG og Stenshagen satser i Baltikum:

Stenshagen åpner ny storavdeling nær hovedflyplassen med Ordføreren i Ullensaker.

Dekkgigant med nye oppkjøp

Nordic Tyre Group vokser ytterligere med investeringer i tre baltiske stater.

Publisert Sist oppdatert

Nylig kjøpte NTG kjeden DekkTeam, Dekk 1, Gummi-Centralen, Starco Holding - grossisten Starco Norge og dekkvirksomheten RAC tyres. Nå kjøper den nye dekk-giganten engrosvirksomheten Latakko som opererer i Estland, Latvia og Litauen, samt detaljhandel.

Dermed blir NTG den største distributøren av dekk i og felger i Norge, Sverige, Finland og Baltikum. Samlet ventes det en omsetning på 320 milloner Euro for Stenshagen og co.

STENSHAGEN: Gikk inn med 50 mill.

STERK VEKST

Stenshagen opplyser til Nettavisen at like-for-like-salget viser at NTG-omsetningen har vokst med nesten 30 prosent per 30. august sammenlignet med samme tid i fjor. Det er stort sett samme vekst både i Sverige, Finland og Norge. I følge Stenshagen ser de seg meget fornøyde med det.

Investoren gikk inn med 50 millioner kroner, etter at han solgte Starco Holding til Nordic Tyre Group for mellom 500 millioner kroner og én milliard kroner.

Han ville ikke konkretisere prisingen nærmere, ifølge Finansavisen. Av det Stenshagen innkasserte på salget, investerte han altså 50 millioner tilbake i Nordic Tyre Group, og Stenshagen fikk eierandel på knappe 7 prosent, ifølge FA.

- Dette strategiske partnerskapet vil ytterligere styrke selskapenes produkt- og tjenestetilbud til sine kunder og leverandører, skriver NTG i en pressemelding Nettavisen har mottatt.

Egil Stenshagen er tidligere rallymester og har tjent en formue på kjøp og salg av biler og spesielt import av merket BMW.