"Pusher" 500 kilometer i timen:

Dette er verdens raskeste serieproduserte bil

Veldig mange er opptatt av topphastigheten på biler. Hvilken er verdens raskeste bil? Av alle produserte biler er denne doningen den aller, aller raskeste. Enn så lenge...

Publisert Sist oppdatert

Det er mange biler som kjører greit over 300 og 400 kilometer i timen i dag. Det å være verdens raskeste bil er stas, selv om ikke alle produsentene vil innrømme at de streber etter akuratt det.

Det er dog en forskjell mellom hva produsentene SIER at bilens hastighet er, og hva den FAKTISK er.

Bladet Autocar har testet de råeste hyperbilene som sier de er raske på "speksa". Dette er doningen som gikk av med seieren.

Dette er verdens raskeste bil (serieprodusert)

Bugatti Chiron Super Sport 300

Den ubestridte toppfartsmesteren er nok en gang en Bugatti. Denne herlige doningen er begrenset til et utvalg av som kunder kan kjøpe. Som blant annet Veyron Super Sport, ble denne spesialbygde hastighetsmaskinen kjørt opp til 304.773 mph -tilsvarende 490,5 kilometer i timen av den britiske sportsbilveteranen Andy Wallace på VW Groups Ehra-Lessien testbane. Riktig nok kaldt Tor (fordi den bringer torden), produserte Chirons quad-turboladede W16-motor 1578 hestekrefter i en rekordsettende forkledning. Det ble gitt en ny girkasse med lengre forhold, og fremre og bakre støtfangere som var optimalisert for høyhastighetsløp til denne bilen. Dermed er dette verdens raskeste bil.

SÅ HVEM VIL VÆRE DEN NESTE TIL Å SLÅ REKORDEN?

Med Bugatti som har lovet å sette alle bilhastighetsrekorder, er det flere potensielle etterfølgere til kronen. For eksempel, skaperne av både SSC Tuatara og Hennessey Venom F5 clain at det er mer fart å hente fra sine maskiner, skriver Autocar.

Imidlertid, hvis noen produsent kommer til å velte Bugatti fra å ha den raskeste serieproduserte bilen gjennom tidene, så er blant annet Koenigsegg er heit favoritt.

Det ryktes om at Koenigsegg ikke vil la Bugatti beholde rekorden lenge?

"Søta bror" har ennå ikke bekreftet en offisiell toppfart for sin 1600bhp + hyperbil, som den sier vil være den raskeste bilen de noen gang vil produsere. Dermed en god mulighet til å bli verdens raskeste bil.

Simuleringer antyder kombinasjonen av twin-turbocharged, 5.0-liters V8-motor, en lav 0.278 dra koeffisient og unik multi-clutch 9-speed overføring vil tillate en topphastighet på over 530 kilometer i timen.