Gjør store oppkjøp i Sverige:

Norgesdekk med rekordresultat

Perioden under korona-pandemien har ført til rekordresultat for Stangeland og Ertvaag-familiene ved salg av dekk. Dermed gjør de også sitt første oppkjøp i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Et år før koronaen brøt ut kjøpte Ertvaag-familien seg inn med 30 prosent i konsernet. Arne Stangeland og sønnen Jone Stangeland verdsatte da selskapet til 800 millioner kroner. Det skulle vise seg å være en god sammensetning og god investering nå som Norgesdekk leverte en omsetning på over en millard kroner og med et resultat på 156 millioner før skatt.

Skal man tro tallene til Norgesdekk, ser det ut som at nordmenn svidde av mer penger og gummi under pandemien.

– Korona har vært positivt for oss. Det har ikke vært jubel, men det har vært bra, medgir Jone Stangeland som er økonomidirektør i Norgesdekk. I tillegg er tallene påvirket av at vi hadde et stort lager av dekk ved inngangen av pandemien, sier Jone Stangeland, ifølge Dagens Næringsliv.

Norgesdekk med dekk i Sverige

Det stopper ikke der. Stangeland regner med å levere en omsetning på 1,2 milliarder i år, men med litt lavere marginer.

Nå går også turen til Sverige da konsernet kjøper opp 67 prosent av Valla Däck. Et selskap som omsatte for 190 millioner kroner i fjor med et resultat på 13 millioner kroner.

Det lader opp til litt av en konkurranse om å være størst da Altors Nordic Tyre Group som har gjort store oppkjøp i det siste.

LES: Dekkgigant med nye oppkjøp

Norgesdekk er grossist og ikke detaljist. Oppkjøpet i Sverige har gitt mersmak for Stangeland.

– Dette er et første steg i Sverige. I tillegg til det svenske markedet er også Finland et veldig interessant marked for oss, sier Stangeland ifølge DN.

Dagens Næringsliv skriver videre at det er bruken av vinterdekk i Finland som særlig gjør det markedet interessant, sammenlignet med for eksempel Danmark.